Nachos

OPPSKRIFT OG TEKST AV MEAT & METAL

Nachos har blitt svært populært her på berget. Særlig som litt tiltygg til øl eller annen drikke på restauranter og barer.

 Dessverre er det ofte relativt kjedelige greier du får servert da.
Heldigvis finnes det råd!

 Disse nachosene lages på grillen. Og er en ypperlig mulighet til å bruke opp rester av annen barbecue du har laget.

Her har jeg brukt pulled pork, men du kan selvsagt brukte det kjøttet du vil, eller  bare bruke grønnsaker. Jeg dømmer ingen.

 
Du trenger:

400 gr pulled pork, kylling eller storfe

1 pose Tortillachps, ca 250 gr

250 gr revet ost

1 rødløk, finhakket

2 vårløk, skåret i skiver

Syltet jalapeños, hvor mye bestemmer du

 

Salsa:

4-5 modne tomater, delt i to

2 mellomstore gule løk, delt i to

2 kinesiske hvitløk, evt 6 fedd vanlig hvitløk

Fersk rød chili, delt i to og renset for frø

1 spiseskje Wild Fire Spice Blend of Mexico

2 chipotle chili

1 bunt Koriander

Saften fra en lime

Salt

 

Begynn med å lage salsa.

Kok opp vann og dekk chipotleene med vannet. La de stå en halvtime til de er myke. Rens for frø.

Del og rens de andre ingrediensene.

 

Fyr opp grillen til 110 grader og legg tomater, løk, fersk chili og hvitløk på indirekte varme.

La de kose seg i en time halvannen til de begynner å bli litt møre.

 

Ta grønnsakene av grillen og ha de i en kjøkkenmaskin sammen med Chipotle chilien og Wild Fire Spice Blend of Mexico. 

Bruk pulsfunksjonen og grovhakk. Grovhakk Koriander og ha i sammen med limesaft og salt.

Smak til.

La salsaen stå en times tid.

 

Nachos

Hakk kjøttet litt.

Legg bakepapir på et stekebrett eller en stor ildfast form.

 Legg et lag med tortillachips i bunnen. Dryss over ost, løk, jalapeños, kjøtt og dekk med et nytt lag chips. Gjenta med ost, løk, jalapeños og resten av kjøttet. Ha på resten av osten, vårløk og litt mer jalapeños.

 Temperaturen på grillen bør være ca 200 grader.

 

Sett nachosene på indirekte varme. La de kose seg i 10-15 minutter før du sjekker dem.

De er ferdige når osten er smeltet.

Ha noen skjeer salsa over, og gjerne litt rømme hvis ønskelig.

Ønsker du enda mer spark, smaker det godt med Wild Fire Jalapeño Hot Sauce også. 

 Server med mer salsa ved siden av.


TUSEN TAKK TIL MEAT & METAL FOR OPPSKRIFTEN!
anbefaler alle å ta en titt på matbloggen hans!