Jerk Lam

Du trenger:

Ca 2 kg fårikålkjøtt, evt, halvannen kg lammelår i skiver
½ glass Wild Fire Jerk Marinade

5 gr salt

Saften fra en sitron

Ha kjøttet i en stor bolle eller lignende. Dryss over salt og sitronsaft. Bland godt. Ha over et halvt glass av jerk-marinaden, og bland godt. Pass på at kjøttet er dekekt jevnt med marinade. Dekk bollen med plastfolie og la kjøttet marineres i minst to timer, helst natten over, i kjøleskap.

Gjør grillen klar for indirekte varme og fyr den opp. Temperaturen skal være rundt 130 grader. Legg kjøttet på indirekte varme og la det kose seg i halvannen til to timer.

Legg kjøttet i en ildfas tform eller aluminiumsbakk, hell over nok væske slik at væsken kommer halvveis opp på kjøttet. Her kan du bruke vann eller en litt svak grønnsaksbuljong. Dekk med aluminumsfolie og braisser kjøttet i et par timer til det begynner å løsne fra beina.

Ta kjøttet ut av formen og grill det på indirekte varme i en halvtimes tid.

Server med «rice n peas»

Rice n peas

Du trenger

4 dl langkornet ris, basmati eller jasmin f eks

2 dl vann

4 dl kokosmelk

½ gul løk finhakket

2 fedd hvitløk, hele

1 scotch bonnet chili pepper

1 boks kidneybønner, avsilt og renset

2 spiseskjeer Wild Fire Taste of the Caribbean spice mix 2 vårløk, finsnittet

Vask risen godt og ha den i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vann. Kok opp og ha i kokosmelk, chilipepper og kryddermiks. La risen koke på lav varme til all væsken er fordampet. Bruk en gaffel til å «fluffe opp» risen. Fisk ut hvitløk og chili. Ha i bønnene og bland dem inn. La risen dampe i et par minutter.Strø over vårløk og server.


TUSEN TAKK TIL MEAT & METAL FOR OPPSKRIFTEN!
anbefaler alle å ta en titt på matbloggen hans!