Huevos Diablo

Forebredelser: ca 30 minutter

Tid: ca 90 minutter


Beregn ca 1 helt egg per person

1 teskje majones per egg

½ teskje dijonsennep per egg

2 teskjeer Wild Fire Spice Blend of Mexico

1 spiseskjee Wild Fire Jalapeno Hot Sauce, eller mer etter smak og behag

Pynt:

Syltet jalapeno

Fersk, finhakket koriander

Kok eggene til de er hardkokte. Legg romstempererte egg i kaldt vann. Kok opp og skru av varmen. La kjelen stå på den varme platen i ca 10 minutter. Hell av det kalde vannet og legg eggene i isvann for å stoppe kokeprosessen.

Du kan evt. grille eggene. Legg dem da på indirekte varme, ca 130 grader,  i en time.


PRO TIP: Ta eggene ut av kjøleskapet kvelden før, og legg dem i en skål på kjøkkenbenken. Dermed har du tempererte egg. Dessuten legger plommen seg mer i midten av selve egget.

Skrell eggene.

PRO TIP: Ha et og et egg i et tomt syltetøyglass sammen med litt kaldt vann. Rist i noen sekunder. Da skal du kunne dra skallet av.


Legg eggene på indirekte varme på grillen, ca 100 grader. Dersom du benytter røykboks eller røykerør, pass på at dette er i gang før du legger eggene på.

Røyk de hardkokte eggene i opptil en time. Noe særlig mer enn det kan føre til at eggehvitene blir litt seige og halvharde.

Del eggene i to. Bruk en teskje til å ta ut plommene. Ha dem i en skål.

Ha i en teskje majones per egg. Ha i en halv teskje dijonsennep per egg. Ha i et par rause teskjeer Wild Fire Spice Blend of Mexico. Ha i en spiseskje Wild Fire Jalapeno Hot Sauce. Husk at disse skal sparke litt. Bland godt til du har en jevn masse. Smak til med salt og pepper, evt. litt ferskpresset limejuice. Bruk en teskje til å fylle de tomme eggehvitene med eggeblandingen.

Dryss over litt Spice Blend of Mexico.

Topp med en skive syltet jalapeno og litt fersk, hakket koriander.


TUSEN TAKK TIL MEAT & METAL FOR OPPSKRIFTEN!
anbefaler alle å ta en titt på matbloggen hans!